Universitat Rovira i Virgili. La universitat pública de TarragonaPortada > Qui som

CREVER Grup d'Investigació d'Enginyeria Tèrmica AplicadaPresentació

Qui Som

CREVER es un grup de recerca multidisciplinar de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona que desenvolupa activitats de recerca i formació de postgrau en Sistemes de Poligeneració Distribuïda d’Energia en edificis i industries per tal d’aconseguir una alta eficiència energètica i una adequada utilització d’energies renovables.


La recerca està centrada en refrigeració i bombes de calor per absorció i la integració i optimització de plantes i equips de producció d’energia elèctrica, fred i calor tant per edificis com per aplicacions industrials.

Antencedents i Objectius

CREVER va iniciar les seves activitats al 1989. Des de 1994 ha estat reconegut com Grup de Recerca Consolidat per la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya. Aquests grups es caracteritzen per la qualitat i coherència de la seva tasca investigadora, acreditada a través de les seves publicacions i participacions en projectes de recerca i transferència així com la difusió de coneixements i resultats a la societat.
CREVER participa en projectes de R+D+i d’alt nivell nacionals i internacionals i també de cooperació amb tercers països.


Treballa per la transferència de tecnologia i coneixements orientada a la societat en general i al teixit empresarial, especialment amb empreses de refrigeració i aire condicionat, d’energies renovables, d’enginyeria energètica i de processos. L’objectiu és contribuir de forma favorable en l’estructura socioeconòmica del nostre entorn. Aquesta activitat es materialitzen en convenis i contractes d’assessorament, realització d’estudis i prestació de serveis a empreses i administracions que ho sol·licitin per a desenvolupar nous productes, processos o prototipus.


A nivell acadèmic, lidera una amplia oferta d’estudis de postgrau, mestratge i doctorat d’alta qualitat en col·laboració amb altres grups i universitats d’àmbit català, estatal i internacional. Aquests estudis es centren en tècniques energètiques, de climatització, refrigeració i integració d'energies renovables aplicades al desenvolupament de productes i processos productius, per tal de donar resposta a la demanda social i empresarial d’experts i especialistes en aquests àmbits.

Dades Rellevants

  • Any d'inici: 1989
  • Grup de Recerca Consolitat: 2009SGR-33 (àmbit: Enginyeria i Arquitectura)
  • Responsable: Alberto Coronas Salcedo

Informació